australienplugg.blogg.se

Här kan du läsa om vår studietid i Australien!

Akademisk högtid (Academic awards cermony)

Publicerad 2017-08-06 14:12:00 i Allmänt,

Här kommer en liten kort genomgång om varför vi var uppklädda i onsdags. Vi var alltså på en slags tillställning vid namn 'Academic Awarsds Cermony', lite likt vad vi i Sverige kallar akademisk högtid, men denna var betydligt enklare samt inriktad mot studenterna och inte mot proffesorer som den mässa som jag (Karin) delatagit på via Mittuniversitetet. Klädkoden var även enklare, och långklänning var inget måste (för oss tjejer ;) ). Jag tog det dock iaf då mina klänningar kändes lite för korta för att anses "formella" (hehe). Bilderna nedan med tillhörande text får förklara koneptet vidare :)
 
1. Först och främs skulle vi alla sätta på oss något som liknade de "mantlar" som studenterna i Harry Potter har på sig. Måste säga att det blev en OTROLIGT fin combo med min långklänning (haha!!)
 
Här har ni resultatet!
I väntan på att alla skulle anlända och klockan skulle slå 17:20 togs ett gäng vimmelbilder.
Grabbarna var lite mer påhittiga..

Självklart tog vi även tillfället ii akt att mysa lite med vår lilla maskot <3
När klockan väl var slagen 17:20 och en hel del minutrar till (haha, jag är fan inte en tidsoptimist i detta land!) var det dags för gruppfoto.
Det var inte bara att få med alla profesorer på bild kan jag meddela! De är alltå de till höger på bilden nedan i massa färgglada "mantlar". Professor Stanley (längst till höger i bild) berättade att hans klädsel var från Melbournes universitet.
Väl färdiga med fotograferingen gick vi in till vår "dinning hall" för att njuta av tillställningen ;)
Det alla har i sina händer på bilden ovan är dessa "programblad" där det bland annat stod info om vilka priser som skulle delas ut.
Cermonin började med ett tal. Jepp det var ett tal, av mannen på bilden nedan, men det var inte ett kort tal! Haha, jag minns att han nämnde Sverige och att han hade studerat i Lund.. (Detta var dock någonting som han redan under minglet hade talat om för mig och Julia, men jag minns iaf att han sa det under talet också!)
 
Under cermonin delades följande priser ut:
 • Contribution to the Residental Life Team (se bild nedan)
  Ett pris till campusets faddrar.
 • First Year Encouragement Award 
  ".. the students who reside at Rockhampton Student Residence that are in the first year of undergraduate studies at CQUniversity and have received the highest Grade Point Average (GPA) as at the end of Term 1 2017 within their respective schools."

 • Academic Achievement - Special Recognition
  samma som ovan men "..have studied more than one year in their current undergraduate program and obtained a Grade Point Average (GPA) above 6.0 as the end of Term 1 2017.."

 • High Academic Achievement Award
  Samma som för First Year men för mer avancerad utbildning.

 • Collegial Award - Munya (se bild nedan)
  "..nominated by student res peers and staff as be the most: Friendly, helpful, genuine and outgoing resident and demonstrates outstanding community spirit with a pleasant disposition."
 • Vice-Chancellor's Award for Leadership - Cameron (se bild nedan)
  "..demonstrates outstanding leadership qualities both academially and across the Student Residence. It recognises the recipient's commitment to CQUniversity values of; engagement, a can do approach, openness, leadership and inclusiveness. The award also recognises the recipient's excellence in voluntary participation to the CQUniversity community, residential life and having the ability to lead by example."
 
 Efter att det priset hade delats ut avslutades cermonin och vi fick hänga av oss våra "Harry Potter"-rockar :D ..och framförallt ÄTA! Varken jag eller Julia har dock inga bilder från middagen, men den var inte jättemärkvärdig. Blev fisk och ris för mig. Efterrätten var dock väldigt god(!), och de bjöd på alkoholhaltig dryck. Så ja, alla var nöjda och glada ;)
 
Snipp snapp slut, så var denna saga slut!
Pöss och kläm (i vanlig ordning) /Karin :*
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-08-06 16:36:57

Aha inte längre tidsoptimist. Jo ja tackar Karin😜. Kram mamma Schön🍀💗☀️

Postat av: Astrid

Publicerad 2017-08-06 16:37:40

Ni är så fina i era Harry-Potter rockar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela