australienplugg.blogg.se

Här kan du läsa om vår studietid i Australien!

Day 2 - A full day in Noosa

Publicerad 2017-10-30 06:48:00 i Allmänt,

Vaknade upp hos Craig. Kring lunchtid begav vi oss för att gå 'The coastal walk' som är i anknytning till Noosa national park. Vädret var inte det mest bildvänliga, men promenaden i sig var otroligt uppskattad. Sååå fint! Halvvägs (promenaden varade i typ 3 timmar, mycket pga pauser och kort, hehe)
insåg Karin att hon hade gått den där promenaden tidigare. Hmm, bra minne.. Observera att hon även har bilder därifrån på sin facebook från 2014. Efter promenaden drog Julia, Kelly och Iris till en supermarket för att handla lite mat. Karin stannade på stranden och joinade några nya vänner. Slutade med att Karin begav sig ut med en av grabbarna för lite surfing. (Gick sådär!) På stranden träffade vi även på Craig som berättade att han skulle sova borta med sina barn, och att vi mer än gärna fick ha huset för oss själva den natten. Asså hur snällt!?? Såå, det hela slutade med att vi tog en uber tillbaka till hans hus, vi (jag och Julia) lagade lite mat
tillsammans, och det var nog kort och gott den dagen. Ey! Första dagen av nykterhet!

 
 

ROAD TRIP DAY 1

Publicerad 2017-10-29 08:54:24 i Allmänt,

Då var det dags att hämta upp vår lilla pärla! Vi vaknade upp runt 09 på tisdagen på hostelet, och tog en uber till 'Wicked Campers' för att plocka upp våra campervans! När vi hämtat upp bilarna körde vi upp mot Noosa! 
Alla deras vans har unika "målningar" med ytterst charmiga budskap.
 
Väl framme i Nosa stannade vi till på en strand bredvid surfingklubben. Där på parkeringsplatsen började Karin prata med en herre. För att göra en lång historia kort, så frågade Karin denna man om vi kunde få låna hans dusch. Vi hakade på honom till hans hus (se bild nedan) för att få duscha. Denna man, vid namn Creg, lämnade huset till oss och drog ner tillbaka till surfingklubben. "Tjejer, låser ni om ni lämnar huset." Snacka om gästfrihet! Efter att vi hade duschat kom även Iris och Kelly, och vi alla passade på att ordna upp i våra bilar.
Därefter tog vi en tur för att handla lite mat. Julia passade på att köra vänstertrafik för första gången. Hon klarade det galant!
Haha, Iris och Kelly kan ha backat lite fel när vi skulle iväg.. 
 Lite senare drog vi ner till surfingklubben för att möta upp Creg. Där råkade det bli en flaska rött.
Vi blev även bjudna på middag efteråt <3
Det var i korta drag vår första dag på vår campingtur. Och ja.. Creg hade 2 bäddsoffor och ett gästrum, så det hela slutade med att vi fick sova där. Haha, bortskämda backpackers..
Natti natti =)
 
 

Last day in Rocky

Publicerad 2017-10-21 08:36:42 i Allmänt,

I söndags (15/10) så var det farväl-gym på eftermiddagen med massa vänner vi träffat på gymmet. Kul, men väldigt sorgligt att säga hejdå. Jag (trots några fåtal (...) drinkar på lördagen) lyckades slå det nuvarande rekordet på gymmets 'score board' för benböj. 
På kvällen så packades det förfullt, och vi vinkade av vänner löpande under kvällen. Väldigt sorgligt. Vi fick även äran att säga hej då till en av de större ormarna som hade letat sig ner från taket. Jag var nog mer nöjd än Karin som mötte denna på väg till tvättstugan.
Bye bye Jardine Jaguars (vår byggnad)
På måndag morgon (16/10) så fick vi skjuts av snälla Cameron till tågstationen vid 06:30. Tåget började rulla 07:10 och alla var väldigt trötta. Tågresan gick smidigt och alla sov till och från till! Vid 15:30 kom vi fram till Brisbane, och vi hade ganska lite packning... Men det viktigaste kom med ändå - sombreron!
 
Vi bokade en natt på 'Chill backpackers' hostel. När vi kom dit så kastade vi in all vår packning och gick in till stan för att handla lite mat. 
 Efter att vi käkat och power-napat så mötte vi upp en vän till Karin och hans vän för en "lugn kväll" som slutade med drinkar, dans och lite break dance...
 
Mer bilder och uppdateringar kommer strax!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela