australienplugg.blogg.se

Här kan du läsa om vår studietid i Australien!

Vi drog på Road Trip (Del 2: Bilder från kameran)

Publicerad 2017-08-27 08:51:00 i Allmänt,

God morgon Airlie Beach!
Mot Cairns!
Ok! Enough of driving for miss Schön - PAUS!
Utflykt 1 - En tripp norr om Cairns, mot Port Douglas (på bild nedan).
Kraftverksstation med helt ok omgivning..
Vägen upp till vårt sista stopp (Davies Creek - bilder nedan) var något av det häftigaste och värsta  jag kört (då) hittills. Jag tycks tyvärr inte ha fått någon bild på denna väg dock, men låt oss säga att det var stört omöjligt att köra snabbare än hastighetsbegränsingen där (vilken pendlade mellan 10-40 km/h). Men fin utsikt var det (utöver stupet), (haha)!
 
 
Baddags! Men värre badkrukor får man leta efter xD
Som Juia i det tidigare inlägget nämnde så var jag med på mitt hörn.. (hehe)
Väl tillbaka var det bara att börja göra sig i ordning för pub crawl och partybuss!
Gung-el-i-gung Mother Fuckers (=skål)
 

Vi drog på road trip!

Publicerad 2017-08-23 02:30:04 i Allmänt,

Hej! Nu är vi tillbaka i Rockhampton efter en helt fantastisk resa. Vi har tappat hakorna, festat och skrattat så att vi fått ont i magen. Vi har tagit enormt många bilder, så vi tänkte dela upp resan i flera inlägg. 
 
Hur som helst, det var alltså jag (Julia), Karin, Josefine och Amanda som åkte tillsammans. Vi började med att hyra en bil, så att vi skulle kunna stanna på massa ställen på vägen. Det var ett väldigt bra beslut att hyra bil! Vi fick också en gratis uppgradering till en större bil, vilket faktiskt behövdes... 
Så denna åkte vi runt i! Och det var främst Karin som körde, och hon gjorde det riktigt bra. Vi åkte ungefär 18 på kvällen, efter vi ätit middag.
 
Karin har tagit massa bra bilder på alla vackra vyer vi åkte förbi, men här är ett smakprov. 
Liten halvful vy sådär... 
 
Här har vi gänget!
Kaffepaus!
En liten bensträckare!
 
En annan bensträckare på vägen.
Dålig bild, men vid 23-tiden var vi framme i "Airlie Beach" där vi egentligen bara sov en natt, som en paus på vägen. 
Så dagen efter (fredag) fortsatte resan upp mot Cairns och hostelet "Gilligans". Vi kom fram runt 19 och checkade in i vår "8 bed dorm". Har inga bilder från fredagen, men det slutade med att vi gick ner till klubben som låg i samma byggnad och dansade!
 
På lördag kväll så hade vi köpt biljetter till en "Pub Craw" som började på hostelet där bi bodde. På varje ställe vi gick till ingick en drink. 
Vi var på 6 olika barer och mellan barerna åkte vi i en buss där man kunde dansa till väldigt hög musik... Har dåligt med bilder från kvällen, så får be Karin att fylla på även här. Men det var en sjukt rolig kväll och kan hända att jag var med i en danstävling och fick dansa som Michael Jackson... (och nej, jag vann inte...). Pubcrawlen slutade på klubben på vårt hostel, och där dansade vi till... ganska sent. 
På söndagen var vi lite slitna, men vi ville verkligen utforska alla vattenfall etc som låg i närheten. Så vi packade ihop lite massäck och begav oss ut i regnskogen. Här är vi vid det första stoppet. 
Här är vi vid stopp nr 2.
Stopp nr 3. 
Stopp nr 4.
Omöjligt att fånga på bild, med regnskogen var helt sjuk. 
Ett stopp vid ännu en "creek" där vi tog oss ett dopp...
Karin hade dock ont i ryggen, så hon fick ligga och känna på vattnet bredvid :P
Ett sten(höhö)-kast ifrån där vi badade.
När vi kom tillbaka till hostelet bestämde jag, Amanda och Josefine oss för att gå till en kvällsmarknad. Karin var trött efter allt körande (verkligen förståeligt) och vilade en stund. Jättemysig marknad!
Vi satte oss vid vattnet och åt lite mat, där också Karin koom och mötte upp oss lite senare. Det blev en tidig kväll, eftersom att vi på måndagen skulle upp tidigt för att åka ut till "Great Barrier Rief". Men detta kommer i nästa inlägg, så stay tuned!
 
Kram
/Julia

Akademisk högtid (Academic awards cermony)

Publicerad 2017-08-06 14:12:00 i Allmänt,

Här kommer en liten kort genomgång om varför vi var uppklädda i onsdags. Vi var alltså på en slags tillställning vid namn 'Academic Awarsds Cermony', lite likt vad vi i Sverige kallar akademisk högtid, men denna var betydligt enklare samt inriktad mot studenterna och inte mot proffesorer som den mässa som jag (Karin) delatagit på via Mittuniversitetet. Klädkoden var även enklare, och långklänning var inget måste (för oss tjejer ;) ). Jag tog det dock iaf då mina klänningar kändes lite för korta för att anses "formella" (hehe). Bilderna nedan med tillhörande text får förklara koneptet vidare :)
 
1. Först och främs skulle vi alla sätta på oss något som liknade de "mantlar" som studenterna i Harry Potter har på sig. Måste säga att det blev en OTROLIGT fin combo med min långklänning (haha!!)
 
Här har ni resultatet!
I väntan på att alla skulle anlända och klockan skulle slå 17:20 togs ett gäng vimmelbilder.
Grabbarna var lite mer påhittiga..

Självklart tog vi även tillfället ii akt att mysa lite med vår lilla maskot <3
När klockan väl var slagen 17:20 och en hel del minutrar till (haha, jag är fan inte en tidsoptimist i detta land!) var det dags för gruppfoto.
Det var inte bara att få med alla profesorer på bild kan jag meddela! De är alltå de till höger på bilden nedan i massa färgglada "mantlar". Professor Stanley (längst till höger i bild) berättade att hans klädsel var från Melbournes universitet.
Väl färdiga med fotograferingen gick vi in till vår "dinning hall" för att njuta av tillställningen ;)
Det alla har i sina händer på bilden ovan är dessa "programblad" där det bland annat stod info om vilka priser som skulle delas ut.
Cermonin började med ett tal. Jepp det var ett tal, av mannen på bilden nedan, men det var inte ett kort tal! Haha, jag minns att han nämnde Sverige och att han hade studerat i Lund.. (Detta var dock någonting som han redan under minglet hade talat om för mig och Julia, men jag minns iaf att han sa det under talet också!)
 
Under cermonin delades följande priser ut:
 • Contribution to the Residental Life Team (se bild nedan)
  Ett pris till campusets faddrar.
 • First Year Encouragement Award 
  ".. the students who reside at Rockhampton Student Residence that are in the first year of undergraduate studies at CQUniversity and have received the highest Grade Point Average (GPA) as at the end of Term 1 2017 within their respective schools."

 • Academic Achievement - Special Recognition
  samma som ovan men "..have studied more than one year in their current undergraduate program and obtained a Grade Point Average (GPA) above 6.0 as the end of Term 1 2017.."

 • High Academic Achievement Award
  Samma som för First Year men för mer avancerad utbildning.

 • Collegial Award - Munya (se bild nedan)
  "..nominated by student res peers and staff as be the most: Friendly, helpful, genuine and outgoing resident and demonstrates outstanding community spirit with a pleasant disposition."
 • Vice-Chancellor's Award for Leadership - Cameron (se bild nedan)
  "..demonstrates outstanding leadership qualities both academially and across the Student Residence. It recognises the recipient's commitment to CQUniversity values of; engagement, a can do approach, openness, leadership and inclusiveness. The award also recognises the recipient's excellence in voluntary participation to the CQUniversity community, residential life and having the ability to lead by example."
 
 Efter att det priset hade delats ut avslutades cermonin och vi fick hänga av oss våra "Harry Potter"-rockar :D ..och framförallt ÄTA! Varken jag eller Julia har dock inga bilder från middagen, men den var inte jättemärkvärdig. Blev fisk och ris för mig. Efterrätten var dock väldigt god(!), och de bjöd på alkoholhaltig dryck. Så ja, alla var nöjda och glada ;)
 
Snipp snapp slut, så var denna saga slut!
Pöss och kläm (i vanlig ordning) /Karin :*
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela