australienplugg.blogg.se

Här kan du läsa om vår studietid i Australien!

Day 3 - Rainbow Beach

Publicerad 2017-11-03 23:35:05 i Allmänt,

Bye Bye Noosa! Mot Rainbow beach! Blev ett och annat stopp på vägen. Blev även en liten omväg efter att ha kört en väg där vägen var avstängd. Hehe, vi kan ha flyttat på konorna där det stog att vägen var avstängd.. MEN observera att vi gjorde det pga att 'Ase' (har en bild på honom nedan som bevis) sa att han trodde att vi kunde köra där ändå. Vet ni vad? Det kunde vi inte, och vägarbetarna blev mäktigt förvånade när vi mötte dem. "Flyttade ni tjejer på konerna?" Hehe, jaa det gjorde vi.. Tror dom tyckte att det var mest komiskt, och vi alla fick oss ett gott skratt. Haha, et fick även Ase när vi kom tillbaka fnissandes. Han öppnade snällt åt oss (flyttade på konerna igen) och vi körde vidare mot Rainbow Beach. Väl framme drog vi ut längst ut på udden, käkade lite lunch och promenerade på stranden. Haha, Julia gick före mig (Karin) och tappade både mina bikinitrosor och hennes utan att märka det. Så jag gick snällt bako och plockade upp "brödsmulorna". Jag och Kelly som gick med mig bakom, drev med henne när vi kom ifatt. "Julia, kan du räcka mig mina bikinitrosor är du snäll?"

På vägen tillbaka till bilen stötte vi på ett väldigt mysko "par". Den ena var lite av en risig man (Härmed kallad Pokito) som fick skjuts av en man som hade en alvarlig benskada och därmed inte kunde gå. Hans bil var alltså hans fordon. Pokito erbjöd oss fyra att bli skjutsad av bilkillen längs med stranden, och upp till fyren. Han sa även att vi lätt kunde sova på hans "tomt" om vi ville. Tomten visade sig vara en kampingplats, och Pokito visade sig bo i en skruttig husvagn. Mycket tack vare Iris och Kelly, drog vi oss ur erbjudandet om att få skjuts på stranden och drog istället mot stranden själva (efter att vi tagit oss loss, efter att jag (Karin) hade råkat köra fast i sanden, hehe).

Det hela slutade med att vi hamnade uppe på en höjd med MASSA sand. Ni kommer fatta på bilderna. Helt galet vilken utsikt det var där ifrån! Efter lite sandlådelek drog vi tbx mot stranden och utförde faktiskt även lite träning. Julia tog duktigt rollen som tabata instruktör för Iris och Kelly. Impad! Mitt i ett av passen kom en våg och dränkte ner 80 % av våra grejer. Jag han med nöd och näppe rädda kamera och mobil. Tjejerna fortsatte med sitt hopp och skuttande efter att vi hade flyttat upp grejerna. Själv gick jag upp tillbaka mot bilen och parkeringen för att försöka göra rent min ryggsäck från den oväntade duschen av sand (och vatten). Jag hittade dock ingen dusch, så jag frågade en man om han visste vart duschrna var. Mannen visade sig ha smeknamnet Salty, och var en gammal dykinstruktör från Cairns. Vi stod och pratade ett bra tag innan tjejerna kom upp, och jag frågade även om han kunde rekomendera någon bra camping. Historian slutar iaf med att han erbjuder oss alla fyra att parkera våra bilar intill hans tomt.

Vi packade ihop våra grejer, slängde in hans fiskeutrustning i min och Jullans bil, och jag koppade in i bagaget för att ge plats åt Salty i framsätet. Väl framme hos Salty duschade vi, Jag och Julia drog och handlade lite, och sedan satt vi ute på Saltys balkong och drack kaffe. Vi var redan här otroligt nöjda, men detta var bara början. Vi (Jag, jullan och Salty) drog lite senare in till centrum för att köpa öl/jim&coke (alkohol), Salty satte igång en brasa på hans innergård, och det hela slutade med en liten mini "fest" dit han även bjöd in sina grannar (visade sig vara ungdomar från Italien, Frankrike och Skottland). Mot slutet av kvällen åkte även gitarren fram. Ja, ni hör ju själva. Vilken dag, och vilket avslut! Som grädde på moset så blev det inte till att sova i bilen denna natt heller, utan de två killarna (grannarna) från Italien vs Skottland, erbjöd oss alla att få sova i deras 'spare room'. Sagt och gjort! Jag och Jullan tog dubbelsängen (hehe), och Kelly och Iris tog in sina madrasser från bilen och la på golvet framför. Tror vi alla sov ganska dåligt dock denna natten. Jag pga något som kom att visa sig vara urinvägsinfektion, Kelly pga att typ alla snarkade. Hahaha, undrar hur det kommer gå när hon ska sova själv med mig och Julia i Nya Zeeland.. Det var dag tre. Natti natti <3

Ps. Vi drog även upp och fiskadade till soluppgången. Bilderna nedan får tala sitt eget språk. Men det var helt magiskt! Big thanks to Salty (Salty's Fishing) for taking us out. Can't thank u enought <3333

Upp och hoppa! - Början av dag 4, alla "pigga"och glada! 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela