australienplugg.blogg.se

Här kan du läsa om vår studietid i Australien!

Att bo på campus

Publicerad 2017-07-09 04:27:21 i Allmänt,

Julia och jag (Karin) har valt att bo på campus. Att det kom att bli campus var pga en rekommendation från en tidigare Miun-student, och vi ångrar det inte för en sekund! Det är lite dyrare än om vi skulle ha hyrt en lägenhet tillsammans, men den sociala biten kompenserar för kostnaden. Dessutom ingår frukost, lunch och middag, så vi slipper laga mat (yey!). Innan vi kom hit trodde vi att även gym var inkluderat. Det var det dock inte, utan det kostade 79 dollar extra. Men det är det värt! (Det har dock ganska dåliga öppettider.) 
 
Rummen är väldigt basic, så jag och Julia har börjat piffa upp dem lite. Julia hävdar att hennes rum luktar tant (näsan för nära munnen? ;) ). Först provade hon med ett rengöringsmedel som hon hittade i ett städskåp här i huset. Det slutade med att hon fick vädra rummet och ha på fläkten för att kunna sova (haha). När vi var på stranden igår köpte hon därför en ny rengöringsspray samt någon form av rökelse. Hon glömde dock att lukta på sprayen som visade sig lukta pecis lika dant som den vi hade i städskåpet. Gällande rökelsen är henners utlåtande:  "Det var väl ingen större hitt, men nu luktar det inte lika mycket tant iaf". 
 
Vi har en gemensam balkong som vi delar med ett rum till. Än så länge bor det dock ingen i det rummet, så vi har en egen balkong i dagsläget. Vi har stora planer för den balkongen, men vi får väl se hur det slutar.. Några av våra målsättningar är att ha en hängmatta, blommor och en liten möbel. Vad vi har är en solstol, en tvätt-"ställning" och en tvättlina med krokar som vi är väldigt stolta över att ha konstruerat(!). 
 
Utöver rum och balkong finns även tvättstuga, uppehållsrum och gemensamt badrum (duschar och toaletter) i byggnaden. Det var lite smått och gott om boendet, och här kommer lite bilder. Pöss och kläm! /Karin
 
Rummen: Upp-piffning av rummen
 
Rummen: Karins rum 
 
Badrum: Toaletterna är nere i det vänstra hörnet mellan handfaten
 
Badrum: Duschar
 
Balkong: Vår hemmagjorda tvättlina (y)
 
Korridor: Micro och gemensamt kylskåp
 
Tvättstuga
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-07-09 07:46:20

Va bra ni har ordnat det för er. Härligt att slippa laga mat. Men Karin Kycklingen då😉. Kram mamma schön😍🤗🍀

Postat av: Papa Lars

Publicerad 2017-07-09 09:55:57

Kul att se hur ni har det. Posta gärna kort på Julias rum när hon städat lite😳🤓. Ser fram mot rapport från fortsatt balkongpimpning. Föreslår en liten trädgårdstomte.

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-07-09 14:33:33

Bonusmorsan undrar om det verkligen är Karins rum lite kliniskt tycker jag😉 kanske har Karin smygknäppt Julias rum

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-07-09 14:37:23

Bonusmorsan undrar om det verkligen är Karins rum ser lite olikt ut liksom😉smygknäppt Julias kanske puss kram på er

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela