australienplugg.blogg.se

Här kan du läsa om vår studietid i Australien!

Vi drog på road trip!

Publicerad 2017-08-23 02:30:04 i Allmänt,

Hej! Nu är vi tillbaka i Rockhampton efter en helt fantastisk resa. Vi har tappat hakorna, festat och skrattat så att vi fått ont i magen. Vi har tagit enormt många bilder, så vi tänkte dela upp resan i flera inlägg. 
 
Hur som helst, det var alltså jag (Julia), Karin, Josefine och Amanda som åkte tillsammans. Vi började med att hyra en bil, så att vi skulle kunna stanna på massa ställen på vägen. Det var ett väldigt bra beslut att hyra bil! Vi fick också en gratis uppgradering till en större bil, vilket faktiskt behövdes... 
Så denna åkte vi runt i! Och det var främst Karin som körde, och hon gjorde det riktigt bra. Vi åkte ungefär 18 på kvällen, efter vi ätit middag.
 
Karin har tagit massa bra bilder på alla vackra vyer vi åkte förbi, men här är ett smakprov. 
Liten halvful vy sådär... 
 
Här har vi gänget!
Kaffepaus!
En liten bensträckare!
 
En annan bensträckare på vägen.
Dålig bild, men vid 23-tiden var vi framme i "Airlie Beach" där vi egentligen bara sov en natt, som en paus på vägen. 
Så dagen efter (fredag) fortsatte resan upp mot Cairns och hostelet "Gilligans". Vi kom fram runt 19 och checkade in i vår "8 bed dorm". Har inga bilder från fredagen, men det slutade med att vi gick ner till klubben som låg i samma byggnad och dansade!
 
På lördag kväll så hade vi köpt biljetter till en "Pub Craw" som började på hostelet där bi bodde. På varje ställe vi gick till ingick en drink. 
Vi var på 6 olika barer och mellan barerna åkte vi i en buss där man kunde dansa till väldigt hög musik... Har dåligt med bilder från kvällen, så får be Karin att fylla på även här. Men det var en sjukt rolig kväll och kan hända att jag var med i en danstävling och fick dansa som Michael Jackson... (och nej, jag vann inte...). Pubcrawlen slutade på klubben på vårt hostel, och där dansade vi till... ganska sent. 
På söndagen var vi lite slitna, men vi ville verkligen utforska alla vattenfall etc som låg i närheten. Så vi packade ihop lite massäck och begav oss ut i regnskogen. Här är vi vid det första stoppet. 
Här är vi vid stopp nr 2.
Stopp nr 3. 
Stopp nr 4.
Omöjligt att fånga på bild, med regnskogen var helt sjuk. 
Ett stopp vid ännu en "creek" där vi tog oss ett dopp...
Karin hade dock ont i ryggen, så hon fick ligga och känna på vattnet bredvid :P
Ett sten(höhö)-kast ifrån där vi badade.
När vi kom tillbaka till hostelet bestämde jag, Amanda och Josefine oss för att gå till en kvällsmarknad. Karin var trött efter allt körande (verkligen förståeligt) och vilade en stund. Jättemysig marknad!
Vi satte oss vid vattnet och åt lite mat, där också Karin koom och mötte upp oss lite senare. Det blev en tidig kväll, eftersom att vi på måndagen skulle upp tidigt för att åka ut till "Great Barrier Rief". Men detta kommer i nästa inlägg, så stay tuned!
 
Kram
/Julia

Kommentarer

Postat av: Papa Lars

Publicerad 2017-08-23 06:58:58

Vilken rivstart på trippen! Väntar på nästa kapitel 😎

Postat av: Astrid

Publicerad 2017-08-23 07:02:05

Roligt att få följa med på er tur. Så vackert

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-08-24 07:00:07

Har förstått från andra medier att ni haft en underbar resa. Mycket vackert och kul att ni roar Er👯 Synd om dej Karin med ryggen😍

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela